MENEKÜLTEK SEGÍTÉSE HATÁRON BELÜL

Segítsünk az Ukrajnából menekülteknek!
Alapítványunk telephelye Fehérgyarmaton van, működési területünk kiterjed a járásra, köztük a tiszabecsi határátkelő térségére. Ez a térség az ország egyik legelmaradottabb területe nagy munkanélküliséggel terhelve. A menekültek ellátása komoly feladatot jelent a térség településeinek, a szociális hálónak. Segítség érkezik folyamatosan, jelen vannak a nagy szeretetszolgálatok is. Alapítványunk ebben a helyzetben helyi ismeretekkel rendelkezve igyekszik megtalálni azokat a segítési módokat, amelyek kiegészítik az ide érkező segítségnyújtást.
Tiszabecs

Bár kevesebb bejegyzést teszünk közzé az oldalon, segítő tevékenységünk egy pillanatra sem szünetel.

A Segítő Összefogás által mentorált család legfiatalabb tagja, Renáta fellépett, zongorázott az iskolai rendezvényen. Büszkék vagyunk rá és folytatjuk a segítésüket.

2023 – Budapestről, a Budai Technikumból közel egy év alatt már harmadik alkalommal kaptunk nagyobb mennyiségű adományt. A diákok nagyon lelkesek, a pedagógusok pedig segítik őket nem csak a gyűjtésben, hanem érzékenyítő osztályfőnöki órákon abban is, hogy tisztábban lássanak a nehezebb élethelyzetben élőkkel kapcsolatban. Köszönet nekik.

Uszka Önkormányzata 30-50 menekültet szállásol el, etet február óta. Kétharmaduk gyerek, nem járnak sem iskolába, sem óvodába. Most 3 kismama vár babát (az egyik most meg is szült), segítettük őket tárgyi adományokkal (fürdetőkád, babaápolási cikkek, babaágy, babaruha, etetőszék, női higiéniai termékek, tápszer, mosószer, takarítószer stb.). Adtunk ágyneműhuzatokat, köntösöket a kórházba az anyáknak. Kaptak a gyerekekkel való foglalkozáshoz írószereket, füzeteket, színezőket.

A Segítő Összefogás Alapítvány a menekültekhez kapcsolódó segítő tevékenységben a „résekre” szeretne állni. Adománygyűjtő raktáraink mellett FEHÉRGYARMATON használatba vettünk egy olyan raktározási lehetőséget, ahol a menekültek támogatásához kapcsolódó adományok higiénikus, rendszerezett módon tárolhatók, kezelhetők, áttekinthetők, így gyorsan tudunk reagálni a felmerülő igényekre. Kicsik vagyunk, nincs mögöttünk semmiféle állami támogatás, kizárólag magánszemélyek vagy cégek adományaira alapozhatjuk munkánkat. Pénzbeli támogatásokat az alábbi számlaszámon tudunk fogadni: OTP Bank 11739030-23919741″menekültek segítése” IBAN: HU10 1173 9030 2391 9741 0000 0000 BIC (SWIFT) KÓD: OTPVHUHBA

PÉNZBELI ADOMÁNYOK AZ ALÁBBI BANKSZÁMLASZÁMRA UTALHATÓK: OTP BANK 11739030-23919741 IBAN: HU10 1173 9030 2391 9741 0000 0000 BIC (SWIFT) KÓD: OTPVHUHBA

04.09. Ma a Budai Technikum (Klara Virag Marton Sugar) által összegyűjtött és leszállított adományok érkeztek két autóval. Köszönet az adományozóknak, köztük az ELTE TTK hallgatói önkormányzatának. Természetesen eljuttatunk mindent a rászorulóknak.

03.18. Ma ismét érkezett Budapestről a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának mentőtiszt hallgatóitól sok-sok tárgyi adomány, amelyet eljuttatunk a rászoruló menekülteknek. Köszönjük munkájukat!

03.18 Ma átadtunk a Tivadarban ellátott menekülteket ellátó Hét Csillag Üdülő és Konferencia Központ dolgozóinak ágyneműket, törölközőket és egyéb szükséges holmikat.

Raktárunkban folyamatosan cserélődnek az adományok, amelyeket eljuttatunk a rászorulóknak.

03.16. Este ismét érkezett Budapestről a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának mentőtiszt hallgatóitól sok-sok tárgyi adomány, amelyet eljuttatunk a rászoruló menekülteknek. Köszönjük önfeláldozó munkájukat! Minden elismerés nekik.

03.13. Ismét fontos adományokat hoztak az SE ETK aktivistái. Köszönet az adományozóknak: ALD Automotive: Hajós Henriett, Budai Technikum: Klara Virag Marton Sugar, Magyarinda: Nyéki Fazekas Kata

03. 10: Az éjszaka Budapestről a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karáról érkeztek tárgyi adományok. Három német hallgató saját pénzén egy laptoppal ajándékozott meg minket, hogy még hatékonyabban folytathassuk segítő munkánkat. Köszönet mindenkinek, aki munkájávak, adományaival hozzájárul a rászorulók ellátásához!

Március 9: Átadtunk 3 helyre adományokat. Nábrádra, Kispaládra, Csengerbe.

Március 8 déltájban pedig egy egész teherautónyi adomány érkezett Zuglóból, az ottani óvodák felajánlása. Köszönet érte! Önkénteseink segítettek a rakomány lepakolásában, munkatársaink ma este és holnap szortírozzák a rászorultak számára eljuttatandó érkezett nagyon hasznos anyagot.

Fantasztikus üzeneteket találunk az adományok szortírozása közben. Főleg a gyerekek által küldött rajzok, mondatok figyelemre méltóak. Ezt hívnánk az igazi segítő összefogásnak.

Március 8 ismét dolgos nap volt. Délelőtt a Hét Csillag Üdülő és Konferencia Központ által üzemeltetett menekülteket (főleg gyerekeket) ellátó befogadási pontra küldtünk szükséges élelmiszereket (zöldséget, gyümölcsöt, tojást, édességet) és minden egyebet, ami kellett.

Március 7 – A budapesti 3. kerületi óvodák gyűjtése megérkezett hozzánk. Köszönet nekik is az önzetlenségükért!

Segítjük a járás valamennyi önkormányzatát és civil szervezetét a feladatuk ellátásában lehetőségünkhöz mérten.

Naponta több szállítmány adományt fogadunk és rendszerezünk önkénteseinkkel folyamatosan, annak érdekében, hogy azonnal tudjunk a hozzánk fordulók igényeire reagálni.Köszönet a Semmelweis Egyetem ETK mentőtiszt hallgatóinak, akik fáradságot nem kímélve folyamatoson működtetik gyűjtőpontjukat Budapesten és a kialakult bizalmi kapcsolatot követően rendszeresen irányítják alapítványunkhoz Fehérgyarmatra a menekültellátás segítéséhez az adományokat. Helyismeretünkkel és kapcsolatrendszerünkkel kapocsként működünk az ellátásban közreműködő önkormányzatok felé.

Nagyon gyorsan megteltek az új raktárunk polcai.

A szállításban részt vettek Dunaújvárosról önkéntesek. Köszönjük nekik is a munkájukat!

03.06.Nagy mennyiségű és jó minőségű arcmaszkokat kaptunk ma adományba. Így azonnal eleget tudtunk tenni a fehérgyarmati Sportcsarnokban működő regisztrációs pontról érkezett kérésnek, hogy szükségünk lenne ezekre a termékekre.
Nagyon sok menekült érkezik ide naponta, és fontos, hogy egy újabb járványhullám elindításának megelőzésére minden intézkedést megtegyenek a hatóságok.
Folyamatosan töltődő raktárkészletünkkel tudjuk mi is segíteni a védekezést.

Ismét érkezett a Semmelweis Egyetem ETK adománygyűjtő pontjáról adomány, amelyet kecskeméti önkéntesek szállítottak le, köszönet nekik is.

Fehérgyarmatra az alapítványunkhoz juttatott adományok nagy része Budapestről érkezett. A Semmelweis Egyetem ETK mentőtiszt hallgatói folyamatosan működtetik adománygyűjtő pontjukat, ahonnan sok-sok szállítmányt indítottak útnak a határmenti településekre. Gyűjtenek magánszemélyek, munkahelyi közösségek. Pénteken hozzánk késő este érkezett még egy szállítmány Békásmegyerről a Medgyesi Ferenc és Montessori óvodáktól. Az óvodák szülői munkaközössége gyűjtötte, az óvoda dolgozói rendszerezték nagy pontossággal a hozzánk célba érkezett adományokat.

Kaptunk egy köszönetet: https://www.facebook.com/NabradHivatalosOldala/posts/3253790254850147

03.03 Budapesten a „nagybani piacon” egy magánszemély kereskedő szervezett gyűjtést és rajtunk keresztül ajánlott fel a menekültellátás segítéséhez először 4 tonna, majd 6.-án éjszaka újabb 1,5 tonna zöldség-gyümölcs adományt. A burgonya, sárgarépa, vöröshagyma, narancs, mandarin, körte, banán, citrom, paradicsom, uborka, kápia paprika, zöldhagyma, alma, kelkáposzta, tojás, fokhagyma karfiol és retek szinte osztályon felüli minőségben érkezett meg hozzánk a szállítmányozást végző önkénteseknek köszönhetően.
A szállítmányokat március 3.-án és 6.-án éjszaka önkéntes segítőinkkel leraktuk Fehérgyarmaton a raktárunkba. 4.-én Tunyogmatolcs, Milota, Nábrád, Kömörő, Mánd önkormányzatai, illetve Szatmárcsekében egy magánszemély szálláshelye át is vette tőlünk a sokak számára hiányzó vitaminforrásokat. 5.-én Túristvándi község önkormányzata és a Hét Csillag szervezet Tivadarban működtetett szállására majd 60 menekült, főleg gyerekek étkeztetésére vett át belőle.

A KEZDETEK: A Segítő Összefogás Alapítvány február 27.-én vasárnap két távolról érkező tárgyi adományt vett át: –Köszönjük a dunakeszi anyukák által gyűjtött adományokat, nagy részük már használatba is került.Budapesten a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának első éves mentőtiszt hallgatói gyűjtöttek tárgyi adományt, 6 Transzporterrel és 3 személygépkocsival indultak Tiszabecsre, Márokpapiba, Beregsurányba, Záhonyba és Fehérgyarmatra. Köszönet a hozzánk érkező, szállításban közreműködő hölgyeknek, akik vállalták az éjszakába nyúló hosszú utazást, hogy a megrakott kisteherautó tartalma mielőbb használatba kerülhessen ott, ahol szükség van rá.

02. 27-28 A túristvándi és a milotai önkormányzatok részére ágyneműt, gyermek és felnőtt meleg kabátokat, ruházatot és élelmiszert juttattak el önkénteseink.