KÖRNYEZETÜNK VÉDELMÉBEN

Környezettudatos tippek maradék festékek tárolásához

A festék a legjobban erősen lezárt tartályokban marad meg, ahol a levegő nem tudja tönkretenni. 

Amennyiben kb. a felét használtad el a festéknek, vedd le a fedelet, és fedd le a tetejüket háztartási fóliával. Tedd vissza a fedelet, és címkézd fel a festék terméknevét és a gyártót, a szín nevét vagy kódját, és az utolsó használat dátumát.

Maradék festéked van? A kevesebb mint félig telt dobozokat át kell önteni egy szoros fedéllel rendelkező valamivel kisebb edénybe, mint például egy lekváros üvegbe. Ismét feltétlenül címkézd fel a fedelet a fenti részletekkel!

A festék a legjobban állandó hőmérsékleten, közvetlen napfénytől elzárva, fagymentes környezetben tárolható. A garázs vagy fészer nagyszerű, vagy tárold a házban egy sötét faliszekrényben, ha aggódsz az időjárás miatt.

Bontott, maradék festékek gyűjtése

Mindenfajta festék (falfesték, lazúr, zománc) veszélyes hulladéknak számít, mérgező hatásúak. Természetesen ezeket nem öntjük a lefolyóba, de a dobozokban, tubusokban felejtett maradékokat kidobjuk, így ezek végső soron szintén a természetbe kerülnek, és ott fejtik ki mérgező hatásukat. Emiatt a maradékot és a kiürült festékes dobozokat sem dobhatjuk csak úgy a kommunális szemétbe.

Az alábbi gyűjtőhelyeken leadhatók a termékek:

  1. Vital-Kolor Kft Festéküzlet Gyöngyös, Bethlen G. u. 2. festek@vitalcolor.hu https://www.facebook.com/pages/category/Home-Improvement/Vit%C3%A1l-Kolor-KFT-158690044289048
  2. Szín 99 BT. Festéküzlet Gyöngyös, Báthory út 3. (a pesti úti Spar körforgalomtól a Mentőállomás felé haladva jobb oldalt) https://www.facebook.com/szin99bt/
  3. Color Festékudvar Kft Gyöngyös, Pesti u.32. https://colorfestek.hu/

A listát folyamatosan frissítjük….

Gyűjtőhelyek érdeklődését az alábbi elérhetőségen várjuk

segitoosszefogas@gmail.com